Näppärät Näpit

20 december 2016

Vårens nyheter!

I vår kommer Eila att öppna tidigare varannan vecka: redan klockan 13.00 öppnar portarna udda veckor!

Om det skulle finnas någon som vill öppna tidigare jämna veckor, blir vi glada!

Vi funderar på ett lite kul projekt för vår nya fina lokal: en vägg täckt av virkade stjärnor i olika färger och garner, ett lappräcke för väggen. Häng på!

Glad helg !

Vi ses 9 januari!

15 november 2016

Ny lokal!

Äntligen har vi fått en ny lokal, på Hagalundsgatan 33 i Solna!

Ingången är via gården på terrassen. Kommer du med bussen, behöver du gå upp en våning, till samma plan där matvaruaffären ligger. Lokalen ligger uppe i vänstra hörnet av huset sett från busshållplatsen- bilder finns på vår Facebook- sida.

Det är fint och fräscht, vi har ett helt eget rum för bara handarbete! Det finns gott om plats och det är lätt att ta sig både till och från pendeltåg och Solna Centrum (buss 513)

Varmt välkommen på måndag, till premiärsittningen av vårt fina rum! kl 16.15 öppnar vi! Tervetuloa! Vi bjuder på festligt kaffe och Yrjö har utlovat grönsakssoppa till självkostnadspris!

17 oktober 2016

Nu har hösten kommit och våra sommar- finländare har börjat återvända! Då och då händer det att det att Yrjö lagar sin fina grönsaksoppa… det är det bästa med hösten!

Glädjande är att även de som inte kan perfekt finska har hittat till oss, för att förutom handarbete, träna språket. Det är viktigt att höra finska och våga träna.

Det byggs om på Fridhemsskolan och på vår dörr står det att man ska gå runt huset; det ska man INTE! Dörrarna är öppna men på grund av drag kan de inte stå öppna. Bara kliv in i gemenskapen och värmen! Välkommen!

28 april 2016

Välgörenhetsprojekt!

Senast på Näppärät Näpit; Vi är nu ca 8 glada handarbetare varje måndag. Symaskinerna har gått varma för olika projekt, ett är tillverkning av Plockmuff för Alzheimersjuka. Andra projekt är projektpåsar, förvaring för rundstickor, små sjaletter och förkläden och tryckning med färg på tyg. De som inte har sytt har stickat strumpor och tofflor, sjalar och virkat grytunderlägg. Jag hoppas få med lite fler bilder på våra alster!

Näppärät Näpit

Finskspråkig lokalgrupp.

Besök Näppärät Näpit