Evenemang  »  Kurs

Kurs på Litet Nystan

Bokkalas: Kulturkoftor – livet, konsten och saker att sticka av Celia B Dackenberg
lördag 9 september kl 14-16.
Fotograf: Stellan Herner
Kulturkoftor är på sätt och vis en stickbok – men ändå inte. Celia följer nu upp sina tidigare succéer Sagornas stickbok och Ylle och Bläck med ytterligare en läsvärd bok om stickning. Boken innehåller flera beskrivningar på vackra plagg, men också så mycket mer av intressanta personporträtt och spännande läsning om historierna bakom plaggen, med stämningsfulla fotografier av Stellan Herner.
Vi får följa Celia i hennes efterforskningar om plaggens skapare, bärare och ursprung. Vi möter vitt skilda kulturpersonligheter när stickningen tar oss från Miss Marple via Coco Chanel och Ingenjör Andrée till Kurt Cobain!
Celia kommer till butiken lördag 9 september kl 14-16 och berättar om och signerar sin nya bok, och naturligtvis  har hon med sig flera av plaggen från boken.
Ingen föranmälan behövs, men för säkerhets skull kan du förhandsboka ditt exemplar av boken till releasepriset 249 kr. Det gör du ge
Fördjupningskurs: Sticka mönster med två färger
Fyra onsdagar: 
13 september, 4 oktober, 25 oktober och 8 november
kl 18.30-21.00
Det här är chansen för dig som vill fördjupa dig ordentligt i mönsterstickning med två färger! Under fyra onsdagkvällar kan du att ta del av massor av tips och tricks som utvecklar din stickteknik. Vi kommer bland annat att gå igenom olika sätt att hålla garnet för att få ett jämnt och snyggt resultat, hur du kombinerar färger och hur du kan klippa upp din stickning för att till exempel skapa ett ärmhål.
Kursledare är Ivar Asplund.

Information

Plats för evenemang

S:t Paulsgatan 20,
118 48 Stockholm

Evenemanget börjar

2017-10-25, kl. 18:30

Evenemanget slutar

2017-10-25, kl. 21:00

Mer information

Litet Nystan

Kontaktperson


info@litetnystan.se

Karta

Kunde inte ladda kartan

Evenemangskalender Alla evenemang »

Inga evenemang hittades i vår databas.

Tipsa om ett evenemang