Evenemang  »  Ullmarknad

Ullmarknad Österbybruk

Ullmarknad i Österbybruk, 11-12 augusti 2018
Ett sextiotal fårägare, konsthantverkare, slöjdare, formgivare och småskaliga producenter hälsar dig välkommen till den femårsjubileet av Ullmarknaden i Österbybruk.
Under marknaden erbjuds garn, ull, skinn, redskap, tovat, vävt, spunnet och sytt av hög kvalitet! Utöver det – demonstrationer, workshops, kurser och tävlingar av olika slag.
Många utställare är medlemmar i ett aktivt lokalt nätverk, som arbetar med material från svenska får och utvecklar användningsområdet för ull. Marknaden är ett led i strävan att sprida kunskap och information om svensk ull – en hållbar och lokal resurs!
Som besökare kan du prova på att tova, sticka, nålbinda, spinna, karda, tälja och mycket mer. Vi erbjuder Slöjdklubb för barnen, kurser och föreläsningar, tävlingar och andra aktiviteter.
Marknaden inleds och avslutas med fårvallning och däremellan kan du rösta på årets vackraste handspunna garn, tävla i nysttävlingen, gå tipsrunda eller se när fåren klipps. Årets Ullster presenteras på lördagen och Årets vackraste garn utses på söndagen.
Ullmarknaden arrangeras av Hemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet, Studieförbundet Vuxenskolan, och föreningen Ull i Uppland i samverkan med Stiftelsen Österbybruks Herrgård och Vänföreningen Österbybruks herrgård.
Utförligt program och utställarförteckning : http://www.upplandsmuseet.se/hemslojd/Ullmarknad
Plats: Stallbacken Österbybruks Herrgård, 748 32 ÖSTERBYBRUK
Datum och tid: 11-12 augusti 2018, kl 11-16
Entré: 40 kr inklusive lott för vuxna. Gratis för barn, som även får en lott.
Arrangörer: Hemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet och Föreningen Ull i Uppland i samverkan med Stiftelsen Österbybruks Herrgård
Kontaktperson: Annkristin Hult, 070-625 38 55, Annkristin.Hult@upplandsmuseet.se

Information

Plats för evenemang

Stallbacken Österbybruks Herrgård,
748 32 ÖSTERBYBRUK

Evenemanget börjar

2018-08-11

Evenemanget slutar

2018-08-12

Kontaktperson

Annkristin Hult, 070-625 38 55,
Annkristin.Hult@upplandsmuseet.se

Karta

Kunde inte ladda kartan

Evenemangskalender Alla evenemang »

Inga evenemang hittades i vår databas.

Tipsa om ett evenemang