Startsida

Om föreningen

Sticka! är en ideell förening både för dig som redan kan sticka och för dig som nyss börjat lära dig. Sticka! bildades i mars 2004 med syftet att främja stickningen, värna om gamla sticktekniker och traditioner samt förmedla kontakter mellan stickintresserade medlemmar. Läs mer i föreningens stadgar.

Organisation

Sticka! är en rikstäckande förening som är öppen för alla som är intresserade av stickning. I hela landet finns lokala stickgrupper där medlemmar träffas på olika sätt kring stickning. Det är stor spridning på sättet grupperna träffas på; en del stickar på caféer, andra hos sin lokala garnbutik. En del träffas ofta, andra mer sällan. En del grupper arrangerar resor, utflykter och kurser. Här finns mer information om lokalgrupperna.

Styrelse

Styrelsen består av 9 personer från olika delar av landet. Läs mer om styrelsen här. Ledamöterna i styrelsen delar på ansvar för olika aktiviteter för medlemmarna, t.ex. medlemstidning och hemsida.

Medlemskap – vad innebär det att vara medlem?

Som medlem i Sticka! ingår du i ett stort nätverk av andra stickintresserade. Du har möjlighet att vara med och påverka föreningens verksamhet. Du får även ta del av olika förmåner (lista med exempel på butiker som ger rabatt till Stickas medlemmar) och vara med på medlemsaktiviteter. Eftersom vi är en rikstäckande förening har vi satsat på att förbättra vår hemsida samt arrangera olika typer av webbaktiviteter. Vårt medlemsblad kommer ut med 4 nummer per år.

Hur engagerar jag mig?

Om det finns en lokalgrupp där du bor är du välkommen att ansluta dig till dit. Skulle det saknas en lokalgrupp kanske du kan vara med och dra igång en på din ort. Vill du hellre umgås på webben finns Sticka! på både Ravelry och Facebook. I anslutning till vår hemsida finns en fullmatad kalender och en blogg. Alla medlemmar är välkomna att kontakta styrelsen med förslag till föreningens verksamhet eller idéer till projekt. Kontaktuppgifter till styrelsen hittar du här.

Hur blir jag medlem?

Du fyller i din ansökan här.