Senast bloggat

12 maj 2022

Barnens Hopp i Ukraina

TACK alla som har bidragit med sockor och vantar till barnen som bor på barnhemmet Barnens Hopp i Ukraina. Det är ju en tävling också och pristagare kommer att dras om några dagar. Här kommer bilder på bidragen och på priset. Än har inte tiden gått ut för att lämna bidrag så fortsätt att sticka. Varenda socka och vante behövs!

16 april 2022

Stickcafé i Turkosa Hallen Malmö Central, 3maj!

Tisdagar jämna veckor, 17-20. Alla är välkomna.

Denna lilla klänning med sockar är till stickopps nyaste familjemedlem. Mamman är välkommen att hämta på Stickcafét.

 

eva stickopp!

12 april 2022

Saker att sticka och virka i påsk

Foto: Ellen Nyström. Publicerad med tillstånd. 

 

Påsken är på intåg och då är det dags för lite mönstertips. Här är små och roliga projekt som man kan hinna med under påsken, tänk sprakande färger och glädje!

 

Mönster: Easter Family av Ellen Nyström

Masktäthet: 27 m och 32 v = 19 cm med 2,5 mm virknål.

Virka gulliga påskdjur! Hare, kyckling och tupp/ höna i samma runda form, se bilden. Designern har gjort fler påskmönster som finns i hennes Etsy-shop.

Mönster: Tulpaner i Februari av Gro Lilja

Masktäthet: 28 m och 36 v = 10 cm med 2,5 mm stickor.

Stickade vackra handledsvärmare med tulpaner ger oss en känsla av vår! Färgerna, de underbara färgerna! Mönstret är gratis.

Mönster: Äggmössor till påskbordet 92094 från Järbo Garn

Masktäthet: stickning 24 m = 10 cm, virkning: 12 fm = 5 cm.

Stickade och virkade små äggmössor till påsk, med garnbollar i toppen. Detta är ett gratismönster (digitalt) som passar bra till smånystan eller garnrester.

Mönster: Little Dots Socks av Summer Lee

Masktäthet: 34 m och 28 v = 10cm på stickor 2,25 och 2,75 mm.

Stickade sockor med färgglada prickar i storlek från barn till vuxen. Ett lagom stort projekt för att hinna göra fina sockor under påsk! Mönstret är på engelska.

Mönster: Vepa kanin i zoo från Falkgarn

Virknål: 3 och 3,5 mm.

En virkad vepa/ tavla med kaninmotiv till påskpyntet. Den har en viss 3d-effekt, en rolig påskprydnad. Mönstret är gratis.

Trevlig Påsk!

Katrina Eriksson Lidén

5 april 2022

Barnens Hopp i Ukraina

Stickas tidigare ordförande Emy-Ann Ländin kontaktade mig i slutet av mars. Hon är via en kamrat engagerad i ett barnhem i Ukraina http://www.barnenshopp.org Emy.Ann föreslog att vi skulle ha en aktivitet från nu till mitten av maj där vi stickar sockor och vantar till dom som bor på barnhemmet. Ni vet, sockor och vantar saknas ju alltid.

Vi i Stickas styrelse tycker att det är en bra ide till en aktivitet för medlemmarna. Sticka så många par ni vill. Engagera hela din lokalgrupp! Märk paren med ditt NAMN och MEDLEMSNUMMER och skicka dom till Emy-Ann. Efter 15 maj blir det dragning och ett antal priser lottas ut bland dom som deltagit. Även om du inte är medlem så är även dina sockor välkomna.

Vässa stickorna och sätt igång! Många bäckar små, bildar snabbt en stor å.

Emy-Anns adress får du om du mailar till kassor@sticka.org På grund av GDPR kan vi inte göra hela registret synligt.

 

4 april 2022

Stickcafét på Hemslöjden i Landskrona är tyvärr inställt!

Hej!

Stickcafét den här veckan den 7/4 är tyvärr inställt. Ursäkta kort varsel. Vi fick precis reda på att det är kursverksamhet där den kvällen.

Mvh Anna och Christina

12 mars 2022

Första bladet 2022

Nu finns vårt första Medlemsblad för detta året ute! Läs om fantastiska resultat från vår mysteriestickning samt hur vårt årsmöte gick.

Vi hoppas att vi ser några av er medlemmar på syfestivalen nu i april på plats i Malmö!

 

Läs Medlemsbladet här! 

28 februari 2022

Stickopp stickar igen på malmö C, syfestivalen i Malmö

Från och med 8/3 kl 17, stickar stickopp på malmö C igen. Vi börjar på espresso house så ser vi vad vi kommer överens om.

Syfestivalen i Malmö blir av 8-10/4 2022. Sticka medlemmar brukar ansvara för ett workshop bord under de tre dagarna. Lokalföreningar i Skåne stickopp, Spedorna och österlenstickan har haft ansvarar för var sin dag.
I år har vi i nuläget inte tillräckligt med frivilliga, vill du som medlem i Sticka hjälpa till?

Skriv till stickopp@sticka.org

Du behöver ett glatt humör gilla stickning. Skriv innan 10/3.

tack på förhand

Eva stickopp Malmö

10 februari 2022

Porto på våra häften.

Som alla säkert vet så har portot på försändelser skjutit i höjden. För att beställaren verklig en ska få sin beställning skickas det mesta spårbart. Portokostnaderna för föreningen har ökat dramatiskt. Portot idag är inte längre det vi beräknade när vi tryckte våra häften.
i vår web shop kan du nu, när du checkar ut, välja hur vi ska skicka din beställning, spårbart till din brevlåda eller spårbart till ett ombud. Ett pris upp till 1 kilo. Det enda du behöver är Postnord appen.

7 februari 2022

Vinnare i tävlingen om Hjärtehemligt

När vi släppte vår mysteriestickning, frågade vi när den kom första gången, vem som gjort den och som bonus, vem som bearbetat diagrammen och beskrivning.

Rätt svar är att den var mysterietickning under vintern 2005- 2006. Design av Marianne Fröding och det var Liisa Byberg som ansvarade för bearbetning av diagram och beskrivning.

Så vi har lottat fram 3 vinnare som svarat rätt och det är Anki Forsberg, Medlem 4091, Susanne Halvarsson  Medlem 3375 och Åsa Björketun medl 308 STORT GRATTIS! En liten överraskning är på väg på posten!

21 januari 2022

Nya datum för Hemma café ligger nu uppe!

Nu finns det fler datum för hemma- cafe! Vi kör på måndag 24 januari, tisdag 1 sta februari och måndag 7 februari!

Klicka på länken så hittar du länk/ inloggning till mötet. Slå dej ner i din mysigaste fåtölj, häll upp kaffet och ta fram stickningen- njut! Garanterat noll smittorisk!

Zoom möten