Senast bloggat

3 augusti 2017

Kallfärgning på Sankt Gertrud! Igen!

22/8 kl. 16.00-20.00

kolla detaljer i evenemangskalendern!

stick opp i malmö

mvh Eva

25 juli 2017

Hjälpa Helena, hjälpa Jordanien!

Hej stickvänner!

Som jag har pratat med en del om på stick-kaféet så ska jag åka till Jordanien i augusti och få se hur organisationen Medair arbetar, bl.a. deras hjälp för flyktingar i flyktingläger. Jordanien är ett utvecklingsland som har tagit emot 650 000 flyktingar ifrån Syrien (Jordanien har 7,6 miljoner invånare). Vi som åker från mitt företag (Qlik) kommer att hjälpa till lite tekniskt med det program som mitt företag utvecklar. Vi kommer också att hjälpa till ekonomiskt genom att samla in pengar på olika sätt.

Ett av mina sätt som jag vill samla in pengar är genom att sälja stickade och virkade saker. Och det är här som stickgruppen kommer in. :) Så om du tycker att detta låter som en kul sak att vara med på, så är du varmt välkommen! Jag tänker att man kan sälja lite mindre accessoarer som handledsvärmare, vantar, mössor, sockar, kragar, kanske även sjalar. Jag tror även att man kan sälja stickade/virkade djur, sånt brukar många tycka är gulligt. Det viktigaste är nog om man gör nåt som man tycker är roligt!

Jag har tidigare donerat till en ”art auction” på jobbet och det blev faktiskt rena budgivningen om mina handledsvärmare, som sålde för 300:- till slut. Så jag hoppas det kan bli något liknande nu!

Tanken är att försäljningen kan ske på en julmarknad i slutet på november eller tidigt i december. Antingen på jobbet eller på Möllan nånstans (eller båda). Eventuellt kommer jag också försöka sätta upp en shop på Etsy https://www.etsy.com/. Deadline för att lämna in till detta är runt 1-15 november, jag återkommer med mer exakt datum.

Jag har en del garner hemma som kan doneras till detta projekt.

Hälsningar Helena, ses i höst!

17 juli 2017

Veckans mönster – Mary Margaret

Det kanske inte är så många som följer serien ”Once upon a time”, men den vill jag slå ett slag för! Det är en väldigt intressant serie där man korsar dagens tid med sagofigurer. Till exempel har snövit kommit till vår värld och går under namnet Mary Margaret och det är en mössa hon har som är veckans mönster.

Mönstret finns på Ravelry och är på engelska. Gratis är det också!

http://www.ravelry.com/patterns/library/mary-margarets-lace-tam

16 juli 2017

Styrelsen – Eva Kilander

Hej på er, jag heter Eva och kommer från västkusten och den fina staden Halmstad!

Stickat, virkat och pysslat med garn har jag gjort sedan urminnes tider. För 10-12 år sedan började jag leta mönster på nätet och hittade en del men de mesta var på engelska och det var ju bara och bita i det sura äpplet och lära sej sticka på engelska. Det har ju visat sej vara en vinstlott, jag stickar ju nästan bättre på engelska än på svenska :)

Till Ravelry hittade jag tidigt och fick stå i kö tre eller fyra månader för att få vara med, det var väldigt segt innan jag fick mailet med ”Välkommen till Ravelry”. Där inne finns ju hur mycket som helst fint att titta på och om inte barnen och hundarna varit så noga med att äta och gå ut att kissa, så hade jag lätt kunnat bli fast flera dagar där inne. Har ni inte varit på Ravelry så prova, nu finns det ju mycket svenska mönster där också, men se till att ha gott om tid.

Jag hittade till Sticka.org genom nätet, givetvis, jag letade efter ett sjalmönster och hittade en bild på sjalen ”Hjärtehemligt”, en mysteriesjal som Marianne Fröding gjort och den ville jag sticka. Enda sättet att få tillgång till mönstret var att bli medlem och medlem nr 461 blev jag, det är nog 9-10 år sedan och nu har jag suttit med i Stickas styrelse i sex år men det känns som mycket mer :)

Förut så bloggade jag under namnet ”Eva i Halmstad” men tyvärr så blir det inte så många uppdateringar där nu, det är ju för lätt att lägga ut bilder på Facebook och Instagram och bloggen blir lidande. Men ni som vill titta på vad jag gör så finns jag som ”evaihalmstad” på Instagram. Det blir hundar, mycket stickning och lite barnbarn där.
Må gott på er!

13 juli 2017

Tågresan i Skåne har börjat!

Karin, Majlis och Kerstin. Carins händer, Eva tar bild och Eva bredvid, vi kanske syns i nästa bild.

Vi är på väg till Båstad, välkommen att haka på vår resa under dagen, kolla evenemang.

Vi kommer nog att stanna en extra timme i Helsingborg.

10.31 tåget lämnar Båstad, vi har ätit leverpastejmacka och kaffe på Knuts bageri.

nu stickar vi till Helsingborg och tant thea.

Svärmors sjal!

Lunch i Helsingborg efter besök hos tant thea.

mot Eslöv kl. 13.32…..

Eva, Carin och Majlis på tåget mot Eslöv. Glass nästa…

Eslöv….glass gott!

Höör nästa, Maglia garn affär och stick café! Slutar kl. 20, vi ses!

Carin och Eva.

Butik Maglia i Höör. Vi vilar benen, kl 17 börjar stickcafé på Café Old fashion. Mums!

Carin och Kerstin i solen.

Hemma! 21.30 pust!

mvh Eva Stick opp

11 juli 2017

Kallfärgning på sankt Gertrud i kväll!

Kallfägning med earth palettes kallfärger.

Koolaid färgning i micro!

stick opp!

9 juli 2017

Styrelsen – Marie-Louise Andersson

Hej!

Jag heter Marie-Louise Andersson och har blivit invald i styrelsen för Sticka som suppleant.
Jag kommer inte ihåg när jag började sticka men jag har gjort det sedan jag var liten. Har på senare tid börjat sticka sjalar, det finns sååå många vackra sjalmönster. Tyvärr blir de flesta sjalarna liggandes i en låda. Men det är ju så roligt att sticka dem.

Jag stickar också på maskin. Ett relativt nyupptäckt handarbete. Det finns de som anser att det är ”fusk” att sticka på maskin men det håller jag inte med om. Man syr ju på maskin så….

Ett stort nöje är att gå in i en garnaffär och bara titta på alla vackra garner i regnbågens alla färger. Och så sätter fantasin i gång! Hur man kan kombinera olika färger, garn kvaliteter och vad som kan stickas av garnet!

Pinterest kan fånga mig i timmar.Hela världen är full av fantastiska stickare med en fantasi som verkar vara oändlig!

Jag ser framemot att få ingå i styrelsen och kanske kunna inspirera någon att prova på maskinstickning också!

4 juli 2017

Pyssel för lokalgruppsansvariga!

Hej!

Nu är det dags att titta hur det ser ut på lokalgruppsmejlen! Jag hoppas att alla ansvariga då och då loggar in på https://login.one.com/mail för att kolla läget.

För att ändra på vidaresändning; När du kommer in på kontot, så går du till ”Inställningar”, sedan klickar du på ”kontoadministration” och fyller i din e-postadress. Det kan finnas en gammal, felaktig, som du får ta bort. >Du kanske behöver fylla på med en adress till, ifall att ni är flera.

Om du gör detta, är du säker på att inte missa information som skickas till den mejlen. Eftersom det snart kommer mer mejl som handlar om lokalgruppsträffen, är det extra viktigt att all vidaresänding är riktig!

Har du frågor, mejla till lokalgrupp@sticka.org

Vänligen

Helena H

3 juli 2017

Månadens mönster – TV/Film!

Vad sägs om mönster som är inspirerade av tv/film? Det finns så mycket kul att välja på! Möjligen att detta temat kommer vara lite väl ”nördigt” men jag hoppas ni kan bli lite inspirerade av temat ändå och hitta nya projekt att sticka.

Olika typer av fingerlösa vantar inspirerade av Hobbit-filmerna är först ut!


Väldigt snygga i olika variationer! Finns hos Ravelry, på engelska och är gratis. Klicka här!

2 juli 2017

Presentation av styrelsen – Emma tellblom

Hej!
Emma heter jag är webmaster för Sticka! Ett väldigt roligt uppdrag eftersom jag får styra och ställa väldigt mycket med vår hemsida och Facebook. Bor med min man och son i Lerum och småbarnslivet gör att det inte är fullt lika mycket sticktid nu som förr.

Det började med stickning för mig, främst i högstadiet (vägrade träslöjd och ville inte sy), men efter att ha stickat ett par vantar fastnade hobbyn med mig. Även om jag har haft lite pauser till och från så kommer stickningen alltid tillbaka. Det är dessutom tack vare stickningen som jag har utvecklat min handarbete så det nu även inkluderar spinning och virkning!

Det är alltid roligt att börja på något nytt, tyvärr märks det också bland alla mina ofärdiga projekt som ligger och dräller bland mina garner. Är alltid ute efter att lära mig något nytt! Saker som till en början kändes skrämmande såsom Siri och Leftie ligger numera halvklara i soffan och i fjärran hägrar en Dreambird som mål! Där är jag inte riktigt ännu. Något som revolutionerade min stickning var när jag upptäckte magic loop samt utbytbara stickor. Vad mycket man kan göra med denna teknik, vad enkelt det är när man väl lärt sig!

Att vara med i Stickas styrelse är väldigt roligt! Man får vara med och planera vad som ska hända under året och får mycket ansvar. Dessutom får man träffa mycket medlemmar under Syfestivalen och hjälpa till med diverse workshops. Man kan alltid lära sig något nytt!