Mönster

18 juni 2021

Ny utmaning i temat ’’modifiera mönster’’!

Vi har valt Eva- Lotta Staffas fina kofta ’’I all enkelhet’’, som vi hoppas ska locka fram din kreativitet och skaparlust. Den kan modifieras på många olika sätt, den kan göras kortare, längre, vidare och smalare. Du kan lägga till mönster och färger i det oändliga, eller varför inte prova att brodera på den? Du kan sticka den runt istället för i stycken. Varför inte utmana din grupp och ha det som sommarens knit- along? I höst behövs det varma koftor- så att vi kan träffas ute så länge som möjligt :-)

Ett tips är att göra som Eva- Lotta brukar göra, att börja med ärmarna- så att du kan kontrollera stickfastheten innan du börjar med själva livstyckena.

Dela gärna med dej av din kofta på sociala medier, med #stickorg

Klicka här för att komma till mönstret

22 februari 2016

Nya vanthäftet

Om du varit på Syfestivalen såg du kanske det nya vanthäftet. Nu finns det även att köpa för dig som inte hade möjlighet att besöka Syfestivalen.

Vanthäftets framsida

Du hittar info om hur du beställer på försäljningssidan. (Länk)

15 januari 2016

Dags att blocka mysteriesjalen Brae

När du är klar med din mysteriesjal är det dags att spänna ut den för att få fram sjalens skönhet. Kerstin har skrivit ihop ett dokument där du kan får lite hjälp.

Sjalen Brae

Du hittar dokumentet här (länk) men det finns också tillagt i det kompletta mönsterdokumentet som du hittar på mönstersidan.

7 april 2015

Salmiaksocka – nytt mönster

Helena Hassinen delar med sig av sitt första mönster, en socka inspirerad av Salmiakki. Tack, Helena! Medlemmar laddar ner mönstret på mönstersidan, här. Är du inte medlem ännu kan du lätt bli det, mer info hittar du här.

Samiaksocka 2

23 februari 2015

Mönsterhäften

Nu finns häftet 100 gram garn till försäljning igen. Läs mer på försäljningssidan.

omslag_100g_200

Där hittar du också häftet Väskor som vi säljer till rea-priset 50 kr inkl. porto.

omslag_vaskor_200

I det häftet finns både fina väskor och en komplett beskrivning av hur du stickar dominorutor!.