6 januari 2020

2020 ÅRS TEMA ÄR …

2020 ÅRS TEMA ÄR HÖNSESTRIKK.

På lokalgruppsträffen i Uppsala funderade vi på vad nästa års sticktema skulle kunna vara.
Temperaturstickningen i år blev väldigt lyckad. Vad skulle kännas utmanande för er medlemmar och samtidigt ge utlopp för många olika idéer i färg och form. Flera medlemmar föreslog HÖNSESTRIKK, och vi bestämde att det blir 2020 års sticktema.

Hönsestrikk är en form av fri stickning med många färger och kreativa mönster, som har sitt ursprung i Danmark på 70-talet. Det stickade får gärna ha skarpa färger och innehålla valfria budskap. Man ska helst använda garner man har hemma, gärna restgarner och sticka efter äldre mönsterbårder, broderimönster men allra helst skapa egna mönster.

Hönsestrikk har åter blivit populärt och textilkonstnären Anna Bauer har gett ut boken ” Hönsestrik a love story” som vi recenserade i sista medlemsbladet. Många kurser finns också och många handarbetstidningar har mönster att inspireras av.

Vi tänker att man kan sticka något i stort eller smått, vantar, hansledsvärmare, mössa, väst eller varför inte en tröja. Lägg ut det ni stickar på vår Facebooksida och på Instagram så inspirerar vi varandra.
Det här är en väst som Eva Eriksson har stickat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria West har stickat Hönsestrikk i många år, här är några av hennes alster.