25 juli 2017

Hjälpa Helena, hjälpa Jordanien!

Hej stickvänner!

Som jag har pratat med en del om på stick-kaféet så ska jag åka till Jordanien i augusti och få se hur organisationen Medair arbetar, bl.a. deras hjälp för flyktingar i flyktingläger. Jordanien är ett utvecklingsland som har tagit emot 650 000 flyktingar ifrån Syrien (Jordanien har 7,6 miljoner invånare). Vi som åker från mitt företag (Qlik) kommer att hjälpa till lite tekniskt med det program som mitt företag utvecklar. Vi kommer också att hjälpa till ekonomiskt genom att samla in pengar på olika sätt.

Ett av mina sätt som jag vill samla in pengar är genom att sälja stickade och virkade saker. Och det är här som stickgruppen kommer in. :) Så om du tycker att detta låter som en kul sak att vara med på, så är du varmt välkommen! Jag tänker att man kan sälja lite mindre accessoarer som handledsvärmare, vantar, mössor, sockar, kragar, kanske även sjalar. Jag tror även att man kan sälja stickade/virkade djur, sånt brukar många tycka är gulligt. Det viktigaste är nog om man gör nåt som man tycker är roligt!

Jag har tidigare donerat till en ”art auction” på jobbet och det blev faktiskt rena budgivningen om mina handledsvärmare, som sålde för 300:- till slut. Så jag hoppas det kan bli något liknande nu!

Tanken är att försäljningen kan ske på en julmarknad i slutet på november eller tidigt i december. Antingen på jobbet eller på Möllan nånstans (eller båda). Eventuellt kommer jag också försöka sätta upp en shop på Etsy https://www.etsy.com/. Deadline för att lämna in till detta är runt 1-15 november, jag återkommer med mer exakt datum.

Jag har en del garner hemma som kan doneras till detta projekt.

Hälsningar Helena, ses i höst!