23 juni 2016

På Ufo-spaning del 2

Agneta Bigrell
Aspudden, Stockholm
Agneta47 på Ravelry

Ufon som ligger:
UFO har jag så klart men inte så många för jag har varit duktig och gjort klart eller repat upp det som legat för länge. Bland annat har jag inom loppet av några veckor färdigställt tre (!) restgarnsfiltar. Rutorna har jag stickat under flera år i mitt lilla hus i Dalarna. Men den i gröngräset är stickad i ett stycke, enligt idén från Ten stitch blanket på Ravelry, men jag har haft 23 maskor, för jag gillar primtal.
Screen Shot 2016-06-23 at 13.21.30

Filtar är bra projekt och ett som ligger till sig sen några är en filt/stola? i vad som på engelska heter linnen stitch, vet inget svenskt ord
Screen Shot 2016-06-23 at 13.23.17

Kanske skulle färdigställa den oxo nu när jag verkar vara i farten. Men ett par höga strumpor har fått ligga ett år eller två.
Screen Shot 2016-06-23 at 13.24.04

På stickorna just nu:
Just nu stickar jag på en sjal som heter Headlands i Visjö karamell och något så unikt som ett svenskt alpacka garn. Djuren lever i Sverige och garnet är spunnit i Sverige, finns på Tvinnat i Gröndal.
Screen Shot 2016-06-23 at 13.25.05

Utöver det har jag faktiskt bara ett på sockor på gång. Och en väst i Vålberggarn i huset i Dalarna.

Favoritgarn
Vålberggarnet från Wålstedts tillhör mitt absoluta favoritgarn tillsammans med liknande garner från Noro. Det är så roligt att sticka med ett levande garn som växlar färg. Till sjalar använder jag gärna silke eftersom jag själv tycker att allt ullgarn kliar. Soft silk från BC garn är trevligt garn som dessvärre är lite svårt att få tag på i Sverige.

Värsta Garn:
Lingarn, typ Kalinka är något jag har gett upp. Det var ju så himla halt att jag inte ens kunde få till ett riktigt nystan av härvorna.

Favoritmönster
Stephen West tillhör mina favoritdesigners. Hans sjalar är lagom knasiga och roliga att sticka. Gillar även andra projekt som är stickade på olika ledder och med flera färger.Tröjan 3 in 1 är ett bra exempel Dessvärre använde jag av mitt förråd av Mercan och det blev en alldeles för varm tröja.
Men jag funderar på att göra en i bomull eller nån bomulls/ linblandning.
Screen Shot 2016-06-23 at 13.28.24
Randigt är roligt att sticka för det det händer nåt mest hela tiden. Men jag har inget speciellt mönster som jag återkommer till. Gillar att prova nya tekniker och sätt att sticka på. Men flerfärgsstickning i komplicerade mönster är inget är för mig.

Mönster du gett upp på:
Har nog egentligen aldrig gett upp på något mönster. Efter att ha läst hela eller delar av mönstret har jag insett att det inte är nåt för mig. Det gäller exempelvis tvåändsstickning som jag provat men det är alldeles för långsamt för min smak. Jag vill se resultat, och ha en bekväm stickning som passat till en film. Efter att ha stickat från och till, de senaste åren mest till, under kanske 50 år vet jag vad jag vill.

Jag stickar uteslutande på rundstickor, även fram och tillbaka. Har unnat mig lyxen att ha såväl ljusa som mörka spetsar så att det blir kontrast till garnet jag stickar med. Har oxo lite svårt att slaviskt följa mönster. Vill alltid göra det till min eget genom vissa som jag tycker förbättringar. Mina stickkompisar kallar mig för mönsterslarv i motsats till mönsterslav. Men jag kallar det för Mönsterutveckling. Det är så roligt att stickningen har fått ett nytt uppsving och att det finns stickkaffeer där man kan träffa likasinnade. Ravelry, online stickcafe och Sticka är utmärkta inspirationskällor där man kan få tips om hur andra gjort och nya tekniker och möjligheter. Genom You tube har jag oxo lärt mig många nya tricks!

Drömprojekt:
Har egentligen inget direkt drömprojekt men jag funderar på att göra ytterligare en filt av vita rutor där alla rutorna har olika sticksätt och tekniker. Det är skönt att sticka i rutor, blir man snabbt klar och det var verkligen roligt att sätta ihop rutorna till färdiga filtar. Det finns ju oxo många som fryser i vårt samhälle så därför känns det skönt att kunna bidra med detta.