25 maj 2016

På UFO-spaning!

Ni kanske såg inlägget där vi efterlyste medlemmar på Facebook? Vi kommer ha en liten följetong där några personer delar med sig av vad de har pågång just nu. Spännande eller hur? Vi börjar på en gång!

Maria Muammar
42 år
Årsta, Stockholm
Stickar mest på pendeltåget mellan hemmet & jobbet i Södertälje.

Ufon som ligger:
En kofta av återvunnet sarisilkegarn. Den blev alldeles för stor och måste repas upp. Jag bävar inför det projektet eftersom att garnet var av så jobbig kvalitet & skört… Jobbet gjordes främst 2012.
En klänning av Noro Taiyo, som påbörjades våren 2015 och fortfarande ligger, eftersom andra viktigare projekt kommit i mellan. Denna känns inte fullt så hopplös som de tidigare

Vad som stickas just nu:
En rundstickad tröja till min äldste son Gaius, 6,5 år, i svart & lila Drops for you-garn. Han har bestämt helt själv hur den ska se ut, och ser med spänning på hur snabbt arbetet fortskrider :-)Gaius_rundstickade_troja_WIP_(1)
Gaius_rundstickade_troja_WIP_(2)

Favoritgarn:
Alla varianter av Noro, men bästa favoriten måste vara Noro Silk Garden, som en dröm att sticka med! Bifogar en bild på senast färdigställda projekt i Noro Taiyo sock; en rundstickad tröja till svärmor i 75-årspresent, helt enligt hennes instruktioner & mått stickad på frihand.
Svarmors_75arspresent_2

Värsta garn:
Utan tvivel tidigare nämnda recycled sari yarn. Fruktansvärd kvalitet fullt av skräp i, jag fick rensa massor. Förutom detta var det skört och gick lätt av, så jag har hur många skarvningar som helst på mitt gamla UFO…

Favoritmönster:
Pointed tunic, finns på ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/pointed-tunic

Mönster som du gav upp på:
En kjol av ett Norogarn jag glömt namnet på, en blandning av silke, ull & bomull. Gjorde klar den, men den blev helt fel & ful, så jag måste repa upp & göra om eller göra något annat… Mönstret var i original ett Drops-mönster på en klänning i Karisma, men jag gjorde helt fel i min plan för anpassning av det till en kjol.

Drömprojekt:
Jag vill lära mig 2-ändsstickning, samt flerfärsstickning i mönster. Har köpt en bok på det senare temat men inte fått tummen ur att testa.

Favoritteknik:
Hade ni frågat mig för 10 år sedan hade jag sagt flätmönster, men det har jag nu lämnat bakom mig. Min grej nu är att rundsticka ALLT!
Jag älskar att rundsticka tröjor :-) Ändrar ALLA mönster jag ger mig på till runstickning om det går!

Avslutar med att lägga med en bild på mitt favoritmönster, Pointed tunic, första varianten jag stickade av den helt enligt mönstret. Alla andra gånger jag gjort den har jag anpassat det lite och förlängt ärmar & liv.

Pointed_Tunic_nr_1