18 juni 2017

Presentation av styrelsen – Eva-Lotta!

Jag har snart varit med i Sticka i 10 år.
I styrelsen har jag varit med som ledamot under ett flertal år.
Syfestivalerna i Älvsjö är ett bra tillfälle att träffa mig då jag ofta har medverkat där.

Mitt eget stickintresse har varat länge, mer än 50 år. De flesta garntekniker som finns har jag provat
på. Numera blir det mest vantar och koftor. Ganska många koftor blir det och gärna lite långsamma och krångliga i tunna garner. Ett av mina stora intressen är stickat från förr, alltså 1940-1950- talen.
Min samling av böcker och tidskrifter med stickat från den tiden är stor. Det intresset startade 1976då jag fick låna några äldre stickböcker av en klasskamrats mamma.

För mig är det viktigt att det jag stickar får den passform jag önskar. Därför är måttbandet ett av mina viktigaste redskap. Dessutom har jag stor hjälp av att jag sytt väldigt mycket kläder och även gått på tillskärarakademin.
Sticktraditioner från andra länder är också inspirerande att lära sig av. På senare år har mycket från Estland och Shetland dykt upp i det jag stickar. Och dagens utbud av garner är enormt jämfört med då jag började sticka. Via nätet kan man få tag på det mesta.

Jag bloggar som Tålamodspåsen och finns på flera sidor som EvaL8.