12 oktober 2020

Socktober fortsätter!

Nu har vi kommit en bit in i oktober, förlåt, socktober. Här kommer nästa tips ur vår mönsterskatt, nämligen sockan med falska flätor. 

Även sockor med spets kan bli väldigt varma, beroende på vilket garn man använder. Det är ju inte själva garnet som värmer, utan luften i den. för att få slitstyrka i garnet behöver den även ett annat fiber än själva ullen. Därför har många garner 25% syntet inspunnet. Förr använde man tagel eller hår. Det finns även hårt spunnen ull som fungerar som sockgarn.

Spetsmönster syns bättre i ett enfärgat garn. Men prova även hur det kan bli i ett flerfärgat garn med långa färgrapporter, gärna i milda färger. Själva spetsen kan försvinna i ett flerfärgat garn med korta färgrapporter, men det kanske ger en annan effekt som du vill uppnå? Bara du avgör vad som är fint på dina fötter- prova dej fram. Njut av färg och form- släpp fantasin loss!

Visa gärna i Facebookgruppen eller Instagram, vad du har gjort- delad glädje är dubbel glädje! Använd #stickasock2020 och #stickaorg för att tagga oss!