5 januari 2015

Stickstämma på Gotland 29/7-2/8 2015

2015 är det 90 år sedan Hermanna Stengård gav ut boken ”Gotländsk sticksöm” med gotländska mönster och tekniker. Det vill vi fira med en stickstämma på temat Mönsterstickning! Här kommer lite förhandsinfo.

Stickstämman börjar på onsdagskvällen den 29/7 och avslutas på eftermiddagen söndag 2/8. Under de fyra dagarna får du ta del av två valfria kurser, föreläsningar, studiebesök samt utflykter i den gotländska naturen. Programmet kommer att vara färdigt i januari 2015 och då börjar vi ta emot anmälningar, men vi planerar följande kurser och aktiviteter:

KURSER

Dubbelstickning, Gotländska mönster i två eller flera färger, Gotländsk sticksöm: olika tekniker, Spetsstickning, Nordiska mönster, Estniska mönster och tekniker, Färga garn samt Spinna tunt för stickning.

ANDRA AKTIVITETER

Stickning i ett gotländskt änge, stickning vid havet, visning av utställningen Gotländsk sticksöm på Gotlands museum, föreläsningar om Hermanna Stengård och mönsterstickning, studiebesök på ullspinneri och hos formgivare.

Stickstämman äger rum på Gotlands folkhögskola i Hemse på södra Gotland. Deltagaravgiften för boende i dubbelrum med vandrarhemsstandard är 4900:-. Några enkelrum finns att boka för en högre kostnad.
Deltagaravgift för externatboende är 3700:-. Då ingår allt utom boende och frukost.

Vill du ha mer info om stickstämman, kontakta Anso Norling (anso.norling@hemslojd.org)