28 maj 2017

Styrelsen – Emy-Ann

Jag heter Emy-Ann Ländin och är ordförande i Sticka, bor i Åkersberga utanför Stockholm. Helgerna spenderar jag på Åland under sommaren och en vända till fjällen är inte helt fel under vintertid.

Detta är mitt 7:e år som ordförande i Sticka. Tidigare har jag varit vice ordförande, ledamot, revisor och revisors suppleant.

Jag kommer inte exakt på när jag gick med i Sticka men tror att det var 2006.

Vad jag gillar att sticka: Favorit material är ull och stickor 2,5-3,5 mm.

Testa färger olika tekniker så fort något kommer i min väg. Att börja på något nytt är alltid kul men det är inte alltid det blir något. Finns många UFO i mina påsar. Ibland river jag upp något för jag vill ha garnet till något annan. Händer också att jag gör klart något eller bara river upp. Jag måste alltid ha många olika stickningar på gång en i bilen, en framför TV samt en prat stickning när man träffar lika sinade.

Stickat har jag gjort sedan jag var 5 år och det var min pappa som lärde mig när mamma var på ”tant möte”.

Jag har gått många kurser under årens lopp. 3 helg kurser på HV-skolan samt att jag förra året fick möjlighet att gå ett bas år heltid på HV. Den utbildning finns inte kvar längre. Och jag är så glad att jag fick möjligheten att få gå den utbildning.

Emy-Ann