11 september 2019

Tips: garn- adventskalender 2019

Det har blivit mer och mer inne med garn-adventskalendrar. Visst är det en stund kvar, men många kalendrar finns redan nu att förboka. Jag tipsar därför om garnkalendrar, allt från små egenföretagare som färgar sitt eget garn, till garnbutiker som hittar på lite extra. Vissa erbjuder dagliga ”lucköppningar” och vissa erbjuder veckovis ”lucköppningar” + ofta något extra.

Detta är inte en komplett lista, utan de kalendrar som jag har hittat. Pris för kalendrarna varierar och är i vissa fall ännu inte prissatta. Det bästa är att själv gå in på den kalender som är av intresse och titta där. Jag tycker det är helt underbart med adventskalendrar för garntokar!

Emelie Knits
https://www.emelilyknits.se/sv/garnpaket/garnkalender-bla.html
https://www.emelilyknits.se/sv/garnpaket/garnkalender-rod.html
Ett paket för varje advent med 50 gr sockgarn och ett paket till julafton med 3 nystan specialfärgat kit! Man väljer mellan blå eller röd garnkalender.

Garnlycka
https://www.garnlycka.se/store/p/garnkalender-2019-310304/garnkalender-2019-847261
Ett paket för varje advent, ett paket på julafton och en extra överaskning! Varje paket innehåller en härva om 400 m garn.

Limmo Design
https://www.limmo-design.se/product/limmos-garnkalender-2017
I Limmos lyxiga garnkalender får man 6 paket med 100 gr garn + ev tillbehör/mönster. Ett på varje advent, ett på lucia och ett på julafton.

Manduzana
www.manduzana.se
Ett paket för varje advent och en för julafton med minst 100 gr garn i varje ”lucka”. Man kan välja mellan en kalender som går i en kall eller i en varm ton (men samma färger). Kommer den 14 September.

Pysselpandan
www.pysselpandan.se
Två adventkalendrar att välja på: M eller L – den sistnämnda är helt enkelt ”lite mera av allt”. Båda kalendrar innehåller 5 paket (en för varje v) innehållande mönster och garn! Kommer i Oktober!

Sticka Mera
https://stickamera.selz.com/item/julkalender
Garnkalender med 19 små och 5 stora härvor i 100% ull varje dag fram till jul! Mönster och överaskning tillkommer!

Stick och Spinn
https://stickochspinn.se/#!/garnkalender-2019/products/garnkalendern-2019
Två adventskalendrar: en garnkalender och en kal-kalender! Öppna ett paket fram till julafton. Varje paket innehåller 10 gr merinogarn (2×10 gr på julafton). Kal-kalendern innehåller garn och nya mönster-ledtrådar som kommer varje dag fram till jul.

Katrina Eriksson Lidén

Hemsidegruppen