30 augusti 2021

V-ringade tröjor

I min spaning efter stickmönster och kläder i övrigt har jag sett en ökning av v-ringade tröjor när det tidigare var mer runda halsringningar. Nu till hösten kanske man vill plocka upp en tröj- eller koftstickning och då passar det bra med tips på v-ringade tröjor och koftor! Fokus ligger på basplagg som kan passa till allt och som kan vara möjligt att eventuellt modifiera!


Bild: Shimmer sweater, Mia Aarstrand, Garntua.

https://garntua.se/en/produkt/shimmersweater-pdf/
https://www.ravelry.com/patterns/library/shimmer-sweater-3
Mönster: Shimmer sweater av Mia Aarstrand (@Garntua)
Stickfasthet: 16 m = 10 cm
En oversized mest slätstickad tröja med bred v-ringning på fram och baksida och knyts med smalt band i nacken. Här stickad i dubbelt garn (bomull och lin). Väldigt fint fall med lingarn! Storlek: one size. Designern är flitig både i mönsterskapande och med sin garnbutik.

https://www.ravelry.com/patterns/library/eve-top
Mönster: Eve top av (@Tornedalsfrun)
Stickfasthet: 27 m och 38 v = 10 cm i ribbstickning.
Detta mönster kommer i 8 storlekar och olika alternativ för midja. Jag skulle mer kalla det en väst än en topp men användas på bilderna till mönstret som en topp. Den är ribbstickad och ett basplagg till garderoben!

https://www.ravelry.com/patterns/library/rosenmalva
Mönster: Rosenmalva av Anna Erlandsson (@hooded_by_anna)
Stickfasthet: 17 m = 10 cm (virkad)
Anna har publicerat många virkade plagg vid det här laget, jag fastnade för denna för att toppen ser både elegant och vacker ut. Det är ett mönster gjort för Järbo Garn.

https://www.ravelry.com/patterns/library/269-42-lang-yarns-suri-alpaca
Mönster: 269-42 av lang yarns
Stickfasthet: 16 m och 24 v = 10 cm
Lang yarns har kommit med en hel kollektion av over-sized och ofta v-ringade plagg. Detta är ett exempel på en väldigt bred v-ringning med längd! Ser hur mysig ut som helst i suri som är en sorts långhårig alpacka. Mönstret på engelska.

https://hobbii.se/poppy-barnkofta
https://www.ravelry.com/patterns/library/poppy-childrens-cardigan
Mönster: Poppy children cardigan av Sanna Mård Castman (@soolorado_stickdesign)
Stickfasthet: 25 m och 34 v = 10 cm
Ett gratismönster på en kofta till de minsta barnen, 3 månader till 5 år med gullighetsfaktor! Slätstickning med lite struktur på den nedre delen av kofta och ärmar. Mönstret är gjort för Hobbii.

Katrina Eriksson Lidén